NLP, NLP-Zwolle, NLP in Zwolle, NLP-workshops, Drs. S.T.Tjallingii, BHV, Angst, Boosheid, Respect, Neuro LinguÔstisch Programmeren, co-counselen, co-counselling, Dror, NLP, NLP-Zwolle, NLP in Palestina, NLP in Gaza, NLP in KroatiŽ, zintuigen, Sytse, Marlies Tjallingii, Ruzieleerschool, NLPDromen, Geluk, Conflict, Geweldloze Commuicatie, communicatie, Quakers, Hogeschool Windesheim

                                     Informatie over Sytse en Marlies Tjallingii   

Sytse is internationaal gecertificeerd NLP trainer en als NLP trainer erkend door de Nederlandse Vereniging van NLP                                        

 

Marlies

  

Marlies in actie gedurende de NLP training in Gaza Oktober 2013 en een NLP training in Sombor, Servie, Juli 2016

 

Info over Marlies

Marlies werd geboren in 1948 in Bedum, Groningen, Nederland.

De basis voor een interculturele ontwikkeling komt uit het leren van talen, waarvan het Gronings de eerste was en daarna het leren van h et Nederlands op de kleuterschool.

Ze ging in Groningen naar de MMS, waarna ze verhuisde naar Steenwijkerwold om daar de kweekschool te volgen, 1965 tot 1968. Na drie jaar onderwijzeres in Groningen te zijn geweest, is ze met een studie pedagogiek begonnen in Groningen, met als specialisatie Onderwijskunde (1971 tot 1978).

In die tijd werden de eerste twee kinderen geboren Frans en Maarten.

In 1980 ging ze samen met Sytse en de twee kinderen naar Mozambique waar ze werkte als docent wiskunde op de middel bare school in Chokwé. Hier werd haar derde kindje geboren.

In 1982 verhuisde het gezin naar Maputo waar Marlies eerst twee jaar werkte aan de International School als onderwijzeres in groep 1 en 2 (6 en 7 jarige kinderen, in een zeer internationale gemeenschap.

Daarna werkte ze mee in het project voor afstandsonderwijs waar onderwijzers van het lager onderwijs in Mozambique, zich verder schoolden in de kennis van het 5e en 6e leerjaar van het basisonderwijs.

In 1985 volgde Marlies samen met Sytse een basiscursus cocounselen wat een waardevolle manier is geworden om goed met emoties te kunnen omgaan!

In 1989 kwam het gezin terug naar Nederland vestigden ze zich in Wageningen.

In Nederland heeft Marlies achtereenvolgens gewerkt bij het Internationaal Agrarisch Centrum in Wageningen, bij ICCO in Zeist, bij Diaconale Raad van de Hervormde Kerk in Driebergen als projectmedewerker, op de Landbouw Universiteit in Wageningen als trainer didactische vaardigheden voor docenten, als coördinator training bij Fair Trade Assistance in Culemborg.

In 2001 verhuisde ze samen met Sytse naar Zwolle, waar ze van 2002 tot 2011 werkte als docent Interculturele Communicatie op de Hogeschool Windesheim aan de afdeling International Business and Languages in Zwolle.

In die tijd ging ze verder met zich te scholen in Geweldloos communiceren, als mediator, cocounselen (www.co-counseling.nl) in NLP en lichaamswerk.

In 2011 ging ze met pensioen en vanaf die tijd wijdt ze zich samen met haar man Sytse aan het geven van cursussen NLP en Geweldloos Communiceren in Zwolle en andere delen van Nederland, in Israel en Palestina en in Kroatie en Servie.

Een grote inspiratiebron zijn en blijven de Quakers waar ze sinds 2012 de schrijver is van de Jaarvergadering van de Nederlandse Quakers.

Samen met Sytse gaf ze een tweede vervolgcursus NLP in de jeugdgevangenis in Ramallah in april 2017 en kortere workshops voor Vrouwen, Jongeren en jeuygd in Bethlehem, georganiseerd door het Arab Educational Institute.

Eveneens samen met Sytse gaf zij NLP workshops in Novi Sad en Sombor, Vojvodina, Servie en in Zagreb, Kroatie in mei 2017.

Marlies is al jaren vrijwilliger voor Buurtbemiddeling in Zwolle.

Zij houd van zingen.


 

Als je met Marlies contact wilt, zend dan een e-mail: marliestjallingii@home.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Sytse

  

Sytse in actie gedurende de NLP training in Gaza, Palestina, Oktober 2013 en een NLP training in Sombor, Servie, Juli 2016

 

Info over Sytse

Sytse werd geboren in 1946 in Venlo, Limburg, Nederland.

Van 1954 tot 1956 was hij de leider van 'de club van vijf' (jongens), en organiseerde grote ontdekkings fietstochten in de omgeving van Venlo.

In 1956 verhuisde hij met zijn familie naar Wageningen-Hoog, Gelderland, Nederland.

Van 1958 tot 1971 was hij lid van de NJN de Nethrelandse Jeugdbond voor Natuurstudie en had hij verschillende functies tot landelijke bondsvoorzitter.

Van 1964 tot 1971 studeerde hij biologie aan de Universiteit van Groningen met als hoofdrichting Dier-Ecologie en bijvakken Diergedrag en Dier Fysiologie.

In 1970 leerde hij Marlies kennen bij de VIA, (Vrijwillige Internationasle Actie) die in de weekenden vooral behang en schilderwerk deden bij mensen die dit nodig hadden. Zij trouwden in 1971.

Zij sloten zich aan bij de Quakers, het Religieus Genootschap der Vrienden (website: quakers.nu), Sytse is momenteel redacteur van het landelijke blad van De Quakers, 'De Vriendenkring'

Van 1971 tot 1980 gaf hij biologieles, eerst een jaar jaar in Meppel, later in Leeuwarden.

Van 1980 tot 1982 gaf hij scheikunde en biologie in Chokwe, Mozambique. Daarna werkte hij tot 1989 aan de Universidade Eduardo Mondlane in Maputo. Hij was verbonden aan de faculdade de educacao (lerarenopleiding), maar werkte ook voor de biologie en de veterinaire faculteit.

Van 1989 tot 1990 werkte hij achtereenvolgens bij het Rijksinstituut voor Natuurbeheer, De vakgroep natuurbeheer van de toenmalige Landbouw Universiteit Wageningen, de vakgroep onderwijskunde van dezelfde Universiteit, het groene wiel in Wageningen en de Landbouwhogeschool in Den Bosch.

Van 1991 tot 1997 werkte hij als beleidsmedewerker Milieueducatie bij de Milieudienst Midden-Holland in Gouda en zette er o.a. de 'afvalfietstocht' op.

Deels tegelijk vanaf 1992 tot 2011 werkte hij op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij was hier docent biologie, lerarenopleider en NLP trainer.

In 2003 behaalde hij het NLP-Practitioner Certificaat in 2005 het NLP Master Practitioner certificaat. Zijn modelleer studie ging over Nelson Mandela. Op 29 oktober 2005 slaagde hij voor het NLP-trainers examen en is nu internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Hij geeft sinds 2005 bij de Volksuniversiteit in Zwolle basiscursussen NLP en samen met Marlies diverse vervolgcursussen trainingen. (Zie website: www.vuzwolle.nl)

In Augustus 2010 gaven zij een NLP cursus van drie dagen in Gabon (West Afrika).

In oktober 2008 gaf hij een NLP-training van tien dagdelen in Vukovar, Kroatië voor de Coalition for Work With Psychotrauma and Peace. Daarna volgde ieder jaar NLP trainingen samen met Marlies in Vukovar (2009, 2e keer), Ossijek (2010), Zagreb (2011), Rijeka (2012) en Rijeka en Split (2013) voor de Victim and Witness Support Service. Het plan is om een basiscursus van 26 - 30 april in Zagreb en van 1 - 6 mei in Vukovar of andersom.

In juli 2013 en 2014 gaven zij een NLP zomerweek in Zuid Limburg.

In juli 2016 gaven zijn een NLP basiscursus in Sombor, Servie. In juni 2017 gaven zij workshops van een en twee dagen in Novi Sad en Sombor, Servië, en Zagreb, Kroatëi.

In Palestina startten Marlies en Sytse een Basis cursus NLP en Geweldloos Communiceren in Ramallah in oktober 2011 en maart 2012, en in Gaza in oktober 2012 een vervolg cursus 1 'Getting to know your Unimited Powers even better' in Ramallah: oktober 2012; Gaza: april 2013 Follow-up cursus 2 'Develop your unlimited Powers even better';
Ramallah: april 2013, Gaza oktober 2013 Follow-up course 3 'Achieve more success with your Unimited Powers';
Ramallah: oktober 2013; NLP Practitioner examen: Ramallah oktober 2013, Gaza april 2014.

In april/mei , oktober 2016 en april 2017 gaven zij een basiscursus en vervolgcursussen aan bijna dertig stafleden en vrijwilligers aan het Dar al Amal, Huis van Hoop, waar jongens die veroordeeld zijn voor misdrijven, weer voorbereid worden op de samenleving.

Marlies en Sytse gaven NLP workshops in Hongarije, Israël, Engeland, Ierland, Duitsland, Schotland, Hartford, Connecticut VS, Vancouver Canada.

 

Als je met Sytse contact wilt, zend dan een e-mail: sytsemarlies@home.nl